luni, 8 martie 2010

Pentru tine, mama!

E frig afara, bate vantul si la carmangerie nu era deschis. Am vazut ca lunea e inchis...

Mama... Poate fi definita? Exista o definitie generala probabil dar care explica insemnatatea cuvantului "mama", nu a omului "mama".

Astazi este 8 Martie, Terra isi celebreaza si sarbatoreste Femeia, Mama. Astazi mai mult decat in celelalte zile.

Astazi toti suntem copii care ne sunam mamele sa le uram in mod special la multi ani. Astazi ii spunem poezii speciale dedicate ei. Astazi ghioceii au inflorit pentru ea!

Astazi vedem mai mult decat in fiecare zi ca e cea mai frumoasa, cea mai buna. Astazi ne aducem aminte de toate framantarile ei si de cum ne ingrijea cand eram racite. Cum se trezea noaptea la ore fixe sa ne dea pastilele. Astazi ne aducem aminte de toaaaaaaaaate datile cand venea de la serviciu si gasea casa cu susu-n jos de la joaca noastra cu papusile, de-a Gina si de-a Crina. Astazi inchidem ochii si ne amintim de mirosul asternuturilor albe, apretate si calcate si mirosul de curatenie de acasa. Si astazi, ne gandim ca niciodata nu vom manca mancare mai buna ca a ei si ca noua, oricat ne-am stradui, oricata dragoste am pune, nu ne va iesi niciodata ciorba ca a ei.

Astazi, departe de ea imi doresc imbratisarea ei cel mai tare. Stiu ca va fi imbratisata si pentru mine, din partea mea.

Astazi... Astazi ca si ieri, ca si saptamana trecuta, ca si anul trecut, ca in toata viata noastra de pana acum ii spunem ca o iubim. Si ea raspunde: "Si mama va iubeste". Si stim ca asta e singurul adevar sigur din viata noastra. Ca dragostea asta e singura sincera, devotata pana la moarte, altruista si curata. Nimeni nu ne va iubi asa cum o face ea. Nimeni nu se gandeste zilnic la noi asa cum o face ea. Nimeni nu se bucura si nu sufera atat cat o face ea pentru binele sau pentru raul ce ne incearca. NIMENI nu si-ar da sufletul pentru ca noua, copiilor ei, sa ne fie bine.

Mama? Una singura avem in viata, pe viata!

Te iubim de la cer pana la pamant si inapoi la cer! Si iti multumim pentru modelul care ai stiut sa fii intotdeauna. Cand vom fi mari vrem sa fim macar pe jumatate cum esti tu de buna, de rabdatoare, de inteleapta. Macar pe jumatate sa le dam copiilor nostri cat ne-ai dat tu noua si le vom fi dat enorm.

Mama, ai primit nu cinci stele, ci o constelatie intreaga!

Cu dragoste eterna,
Noi, cele doua ale tale.